Äppelgården Luggerud - Hemaanet Bäckevarv - Nordmarken Värdsarv - FRED PÅ OG MED MODER JORD  - KARBONBALANSE - POMOLOGI
Lidmanns Snickerier
 
Mucket tråkig, sade folk i bygden när Årjängs sista större snickeri stängde. Ingen tycktes vilja ta över den verksamhet som varit upopskattad i över 70 år. Jobb fanns det gott om, men ägarna beslöt att dra sig tilbaka med älderens rett.

Finsnickeri med yrkesskicklighet
Lidmans snickeri har ett mycket gott anseende, både bland museer, kyrkor och privatpersoner. Yrkesskickligheten är omvittnad, inte bara i Värmland utan i hela Sverige. Företaget grundades 1933 av Karl och Ivar Lidmann och har ändan sedan starten varit i familjens ägo, snickeriet hade som mest 15 personer sysselsatta.

Ronie Karlsson forvärvade företaget i våras. Företaget kommer att fortsätta med finsnickeri och beställningsarbeten. Han tror på marknaden för snickarglädje med produktion av dörrar och fönster. Även renovering av gamla fönster möbler och snickeri-detaljer etc.
Företaget tillverkar dessutom golvplank, alla typer av lister och foder, även med möjlighet til lackering. För att få en smidig nystart kommer Erik, Olle och Göran Lidman att bidra med sin erfarenhet och hantverkskunnande vid uppstarten.


Website Builder drives av  Vistaprint